Doorzichtige beugels

Doorzichtige beugels, ook wel bekend als aligners, zijn een moderne en comfortabele manier om scheve tanden en een verkeerde beet te corrigeren.

Maak een afspraak

Doorzichtige beugels behandeling

Doorzichtige beugels, ook wel bekend als aligners, zijn een moderne en comfortabele manier om scheve tanden en een verkeerde beet te corrigeren. Ze zijn een populaire keuze bij tieners en volwassenen omdat ze vrijwel onzichtbaar zijn en de dagelijkse activiteiten niet verstoren.

Het gebruik van doorzichtige beugels begint met een consultatie bij de tandarts. Tijdens dit consult zal de tandarts uw gebit beoordelen en bespreken of doorzichtige beugels de juiste optie zijn voor uw specifieke gebit. Vervolgens wordt er een scan van uw tanden gemaakt om op basis daarvan een op maat gemaakt behandelplan te ontwikkelen.

Met doorzichtige beugels kunt u uw tanden geleidelijk en comfortabel corrigeren. De beugels worden in een reeks van sets gemaakt en elke set moet ongeveer 2 weken worden gedragen. Elke set van beugels beweegt de tanden een klein beetje verder naar de gewenste positie. Na ongeveer 2 weken wisselt u de huidige set in voor de volgende set. Dit proces wordt herhaald totdat uw tanden volledig zijn gecorrigeerd.

Doorzichtige beugels zijn gemaakt van zacht, flexibel en biocompatibel materiaal dat veilig is voor uw tanden en tandvlees. Ze zijn gemakkelijk te dragen en u kunt ze uitnemen tijdens het eten en poetsen, wat betekent dat u kunt genieten van al uw favoriete voedsel zonder beperkingen. Daarnaast zijn ze vrijwel onzichtbaar, waardoor u uw tandcorrectieproces in alle discretie kunt doorlopen.

Doorzichtige beugels zijn niet alleen comfortabel en discreet, maar ze bieden ook een snelle en effectieve manier om uw tanden te corrigeren. Bij de meeste patiënten duurt het behandelproces ongeveer 12 tot 18 maanden, afhankelijk van de ernst van de tandcorrectie die nodig is. Na de behandeling krijgt u een retainer om ervoor te zorgen dat uw tanden op hun nieuwe positie blijven.

Als u op zoek bent naar een moderne en comfortabele manier om scheve tanden en een verkeerde beet te corrigeren, dan zijn doorzichtige beugels wellicht de juiste optie voor u. Neem contact op met onze praktijk om een consultatie te boeken en te bespreken of doorzichtige beugels de juiste keuze zijn voor uw gebit.

Contact

Hoofdstraat 18
2181ED Hillegom

Contact

Ma. - Vrij. 08.00 - 17.00
pauze 12.00 - 13.00 

In de avond en het weekend kunt u contact opnemen met de spoedgevallendienst 020-7234848

Neem contact met ons op 

Meer informatie of een afspraak maken?