Implantaten

Implantaten zijn een populaire en duurzame oplossing voor het vervangen van ontbrekende tanden.

Maak een afspraak

Implantaten behandeling

Implantaten zijn een populaire en duurzame oplossing voor het vervangen van ontbrekende tanden. Ze worden geplaatst in de kaak als een kunstmatige wortel voor de nieuwe tand. Het plaatsen van implantaten is een veilige en effectieve procedure, die in de meeste gevallen onder lokale verdoving wordt uitgevoerd.

Het plaatsen van implantaten begint met een grondige evaluatie van de conditie van uw tanden en kaak door de tandarts. Tijdens deze evaluatie worden röntgenfoto’s en andere diagnostische tests gebruikt om de kwaliteit en dichtheid van uw kaakbot te beoordelen en te bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor implantaten. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld dat is afgestemd op uw specifieke situatie.

Tijdens de implantatieprocedure worden de implantaten gemaakt van titanium of een titaniumlegering, chirurgisch in de kaak geplaatst en vastgeschroefd. Het proces van vastgroeien van de implantaten in de kaak wordt osseointegratie genoemd en kan enkele maanden duren. Tijdens deze genezingsperiode wordt er vaak een tijdelijke prothese geplaatst om het esthetische aspect van uw gebit te behouden en uw kauwvermogen te verbeteren.

Wanneer de implantaten volledig zijn vastgegroeid in de kaak, wordt er een definitieve tandheelkundige prothese op maat gemaakt. Dit kan een kroon, brug of een volledige gebitsprothese zijn, afhankelijk van uw specifieke behoeften. De tandheelkundige prothese wordt op de implantaten vastgeschroefd en biedt een permanente, stabiele en duurzame oplossing voor uw ontbrekende tanden.

Implantaten bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere tandheelkundige behandelingsmethoden. Ze zorgen voor een natuurlijke uitstraling en functie, waardoor u kunt kauwen, spreken en lachen zonder u zorgen te maken over loszittende of verschuivende tandprothesen. Daarnaast bevorderen implantaten het botbehoud en voorkomen ze tandbederf en tandvleesontsteking.

Bij onze tandartspraktijk begrijpen we dat het vervangen van ontbrekende tanden een belangrijke beslissing is en dat u vragen heeft over de implantatieprocedure. Onze ervaren tandheelkundige professionals zullen u begeleiden door het proces en u helpen bij het nemen van de beste beslissing voor uw specifieke situatie. Neem contact met ons op om een consultatie te boeken en uw opties te bespreken.

Contact

Hoofdstraat 18
2181ED Hillegom

Contact

Ma. - Vrij. 08.00 - 17.00
pauze 12.00 - 13.00 

In de avond en het weekend kunt u contact opnemen met de spoedgevallendienst 020-7234848

Neem contact met ons op 

Meer informatie of een afspraak maken?